Toimitusehdot

Toimitusaika
My Hemp Tree Oy tuotteet lähetetään noin 2 – 5 arkipäivän kuluessa maksun näkyessä tilillämme.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.


Lähetyskulut Suomessa
Lähetyskulut 5,90€ ellei muuta ilmoiteta. Lähetykset toimitetaan pääsääntöisesti Matkahuollon Lähi-pakettina tai Postin kirjepalvelulla. Lähetyksissä aina seurantanumero. Yli 100€:n tilauksissa Suomen sisällä ilmainen toimitus. Ulkomaille lähetyskulut lähetyskohtaisesti.

Lasku
Lasku lähetetään tilausvahvistuksen yhteydessä ja tuotteet toimitetaan maksun näkyessä tilillämme.Maksun suorittaminen tulee tapahtua 14 päivän kuluessa laskun päivämäärästä. Maksumuistutuksista veloitetaan lain mukainen 5 euron muistutusmaksu. Lisäksi peritään 8 prosentin viivästyskorko.

Palautusehdot
Sinulla on 14 vuorokauden palautusoikeus tilauksesi tuotetoimituksen vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen täytyy olla avaamaton ja samassa kunnossa kuin se on ollut toimitettaessa. Myös tuotteen etiketin ja käyttöohjeen täytyy olla alkuperäisessä kunnossa. Palautus on suoritettava postitse ja viipymättä peruutusajankohdan jälkeen, kuitenkin viimeistään siten, että palautus on 10 arkipäivän sisällä My Hemp Tree Oy:n palautus osoitteessa. Myöhemmin toimitettuja saman sisältöisiä tuotepakkauksia ei voi palauttaa. Sovithan palautuksesta aina asiakaspalvelumme kanssa.

My Hemp Tree Oy ei vastaa palautuksen kustannuksista. Tilatun ja peruutetun tilauksen lähetyksestä ja palautuksesta muodostuvat posti- ja käsittelykulut jäävät asiakkaan kustannettavaksi.

Mikäli tuote palautetaan vastoin ohjeita, tulee tilaus ja siitä muodostuneet posti- ja käsittelykulut sekä lähetys ja palautus asiakkaan kustannettavaksi. My Hemp Tree Oy ei vastaanota vastoin ohjeita palautettuja tuotteita, vaan katsoo ne tilaajan omaisuudeksi ja siten laskutuskelpoisiksi. My Hemp Tree Oy ei kuitenkaan postita palautettuja tuotteita asiakkaalle, mutta säilyttää niitä lain edellyttämän ajan.


Ongelmatilanteet
Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti info@myhemptree.fisähköposti osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio kuljetusyhtiölle.

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelumme palvelee sinua kaikissa asiakkuutesi liittyvissä asioissa arkisin klo 12.00-16.00, numerossa 044 0520 900. Asiakaspalvelumme tavoitat myös sähköpostitse osoitteesta: info@myhemptree.fi